top of page

Benjamin Koekoek

 

Ik kom uit het midden van Nederland, en ben geboren op 9 December 1988.

 

Ik ben altijd al gek geweest op exotische dieren, en zo begon ik dus ook op mijn 13de met het houden van slangen en hagedissen.

Nu, ruim 21 jaar later houd ik nog steeds reptielen, en zijn papegaaien daar bij gekomen, sommige van mijn papegaaien zijn freeflight getraind, en ook dit is een groot deel van mijn vogel hobby.

 

Bij beide diergroepen heeft vanaf het begin hun dieet mij geïnteresseerd en heb ik me al op erg jonge leeftijd verdiept in voeding, en ben daar eigenlijk nooit meer mee gestopt.

 

Ik vind het interessant en heb altijd gedacht dat dierenwelzijn bij een degelijk dieet begint, van baardagaam tot varaan, van kip tot papegaai, van hamster tot hond, elk dier verdient een rijk en gevarieerd dieet wat het dier gezondheid brengt.

 

Door in die 21 jaar contacten op te bouwen, veel uitzoekwerk te doen, lezingen te geven over voeding, gewerkt te hebben bij een vogelvoer producent, en een erg wetenschappelijke en onderzoekende aanpak heb met uitzoekwerk, heb ik een vrij brede kennis opgebouwd over de vele aspecten in een dieet,

tevens ben ik bekend met productie technieken, en de marketing strategieën van grote producenten.

 

Dit alles maakt dat ik zweer bij onbewerkte rauwe voeding en echt een hekel heb aan pellets, bewerkte voeding of menselijk voeding te voeren aan exotische dieren.

 

Tegenwoordig houd ik me druk met onze steeds groter groeiende facebook groep, hier komen soms vragen uit voort waar ik het antwoord niet op weet, en dat zet dan weer aan om verder te speuren of te zoeken naar die antwoorden.

 

Zo hebben we al een prachtige kennis bron op onze groep aangelegd en hopen we dat dit voor veel mensen dit soort informatie vindbaar maakt!

 

Verder ben ik groot fan van Dr Jason Crean, omdat deze Amerikaanse bioloog de feiten aandraagt, waar ik soms al 21 jaar naar opzoek ben, of hij de wetenschappelijke bevestiging kan geven, die anders onvindbaar of onduidelijk is.

Benjamin Koekoek
bottom of page